Saturday, October 11, 2014

~ Melancong ke USS Singapore Part 2 ~


Kita sambung entry yang sebelum nie yea....pengalamanku di USS Singapore....stay tuned....

Sci-Fi City

dalam banyak-banyak park dalam USS nie, park nie yang paling syok sekali...nak tau kenapa ? sebab kat sini la ade the so-famous 6D adventure untuk Transformer....sangat syok wei....memang boleh repeat tau g sini...







Tapi sayang giler masa kitorg g sini, roller coaster nie under maintenance la....adik2 aku yang suka adventure tue dh membebel2 dah....dalam hati aku, nasib baik....kalo x confirm kena paksa naik sekali....uuuiiiii...x berani den...mau tertinggal jantung atas tue...


                               Ancient Egypt

Nie satu lagi tempat yang menarik juga....huhu..tapi masuk sini korg kena letak beg dalam loker yang disediakan...jadi make sure korg sediakan duit yang cukup untuk buka locker tue nanti...satu lagi kat sini bayaran loker adalah per jam tau...jadi pandai pandai la bajet masa yea....

hihi....kat park nie, yang paling mencabar adalah high-speed roller coaster die....boleh menangis dibuatnya...kitorg adik beradik memang repeat naik roller coaster nie...tp mmg beratur panjang la nak tunggu turn naik kan...BERBALOI !!!!!!






                            The Lost World
Okay......next park yang aku pegi adalah Jurassic Park....nama pun dh gerun kan....terus terbayangkan dinosor kat sini..hikhikhik.....kat sini kt dapat tgk fosil fosil dinosor.....dh x dapat tgk yang real, tgk tulang pun jadi la ek....







hihihi...nie kami tengah beratur untuk menaiki ride yng disediakan...adalah diingatkan bahawa semua akan basah disini.....ride ni kt naik pelampung yang dalam 10 orang...pastu die pusing2 dalam park nie...akan ade time yang korang berpusing2 mase ride tue...sesiapa yang 'bernasib baik' akan basahnya kalo tibe time air hujan trun....hikhikhik... nampak x baju aku yang basah lenjun tue ????





Far Far Away

Next adalah sebuah tempat fairy tales.....kat sini adalah roller coaster mini...hihihi..kurang mencabar la....tapi jangan lupa masuk dan tgk show Shrek 6D.....

best giler tau.....siap ade naik kuda goyang goyang kerusi.....bile ade air, korg rase cam basah je.....siap terperecik lagi...belum lagi kerusi yang korg duduk tue bergegar2...rase jakun sekejap...hahahaha...






Madagascar

Park yang terakhir dalam USS nie adalah park nie la...hihi...kat cni x best sangat....tapi bile masuk dalam ride die, nanti macam ada story la...pasal cter Madagascar....trademark diorang yang "i like to move it move it....he likes to....shake it"....korg akan dengar lagu nie berulang kali sampai bosan....hahahhaa..







Kami bergerak balik dan menunggu bas untuk balik dalam pukul 7.00 malam....sepanjang perjalanan balik, aku dan adik beradik aku tido je.....maka berakhir la sudah percutianku di USS Singapore...walaupun penat yang teramat sangat sampai melecet2 kaki, tapi memang seronok sangat...berbaloi-baloi...

okay guys...tata....see in in the next travellog....adios...

No comments:

Post a Comment