Saturday, October 11, 2014

~ Melancong ke USS Singapore Part 1 ~

Assalamualaikum......

Dah lama rasanya aku x update blog nie.....dh berhabuk dh pun blog nie.....entry kali ni aku nak share mengenai pengalaman aku ke USS Singapore bersama keluargaku pada 27 April 2014 yang lepas.....hahahaha...lama giler baru nak update.....


27 APRIL 2014

Aku ngan family bangun awal pagi nie....almaklumla nak pergi jauh..hihihi...kol 4.30 ayah dan mama dah kejut sume untuk siap-siap.....ayah dh jerit2 ingatkan supaya bawak passport masing2....walaupun mata x boleh buka sepenuhnya, tapi dalam hati dh excited sangat nak g USS Singapore nie...hihi.....perjalanan dari Bandar Tenggara ke Danga Bay amik masa kira-kira 1 jam la juga.....kami perlu sampai di Danga Bay sebelum pukul 7.30 pagi....kalo lambat, confirm kena tinggal la kan....kami sekeluarga amik pakej di travel agent di Danga Bay...berikut pecahan pakej yang kitorg amik....


RM 190 ( TERMASUK TIKET MASUK 
KE USS SINGAPORE DAN TAMBANG 
BAS PERGI DAN BALIK SINGAPORE)

Kira murah la kan...sebab x payah nak pikir jem masuk Singapore....parking kat sana..minyak lagi....hihihi...kami ampai di USS dalam pukul 9.00 pagi....huhuhu...sume kedai belum bukak lagi....jadi kami pun amik kesempatan untuk bergambar la dulu sebelum orang ramai kan.....tujuan utama aku haruslah Hard Rock Cafe juga....





Setelah puas bergambar, dalam pukul 10 pagi, kami pun terus kembali ke entrance nak masuk USS.....OMG !!!!!! panjangnya orang beratur.....nak x nak, kitorg pun join la sekali beratur....hihihi.....

USS Singapore nie terbahagi kepada 7 bahagian park yang utama. Antaranya :-


A) HOLLYWOOD
B) NEW YORK
C) SCI- FI CITY
D) ANCIENT EGYPT
E) THE LOST WORLD
F) FAR FAR AWAY
G) MADAGASCAR


Hollywood

Area nie lebih kepada street street yang mana kita boleh jalan jalan....kat sini covered area...jadi x la panas sangat...tapi sbenarnya kt x boleh nak habiskan tour kat sini dalam masa sehari....jenuh kaki nie melangkah tau....jom layan gambar2 kt sini....





New York

Next tempat yang aku nak cter ialah New York....korg kalo g sini, leh la feeling feeling macam kat obersea tue...hihi...posing la macam2 cara pun....

lagipun kat area nie macam tersorok skit...x ramai orang kat area nie...kitorg pun terlepas...dah lalu second round baru perasan tempat nie....apa lagi....masing2 pose la....jom layan...abaikan gaya gaya gedik yea.. ;-P







..........to be continued..................

No comments:

Post a Comment